Zážitkovica

Zážitkovica je zážitkový víkend plný zábavy, hier, vzdelávacích workshopov v Banskej Štiavnici. Víkend prežiješ trošku inak, zlepšíš si svoje kompetencie, spoznáš podobne zmýšľajúcich ľudí a oddýchneš si od reality bežných dní.
Zážitkovica spája INEX-ákov a nových ľudí, ktorí o INEX-e počuli veľmi málo alebo vôbec. Vítaní sú všetci, aj tí, čo okolo dobrovoľníctva ešte ani nešli, ale aj tí, ktorí boli na dobrovoľníckom projekte v zahraničí, na dobrovoľníckych aktivitách na Slovensku, chcú lídrovať tábor alebo sa chcú len tak zabaviť. Zážitkovicu organizujeme spravidla počas víkendu na konci novembra/začiatku decembra v Banskej Štiavnici.

Čo vďaka Zážitkovici získaš?
– zlepšíš si kompetencie v prezentačných zručnostiach, podávaní spätnej väzby a vo vedení tímu
– naučíš sa ako sa starať o svoje psychické zdravie a kde nájsť motiváciu
– zážitkový víkend plný zábavy, hier, vzdelávacích workshopov v prostredí Banskej Štiavnice
– spoznáš nových ľudí
– dozvieš sa o možnostiach a profesijných prínosoch medzinárodného dobrovoľníctva

Čo ti zabezpečí INEX:
– zážitkový víkend plný zábavy, hier, vzdelávacích workshopov
– možnosť spoznať nových ľudí, dozvedieť sa o možnostiach a profesijných prínosoch medzinárodného dobrovoľníctva
– strava a ubytovanie

Zážitkovica je čiastočne financovaná z dotácie MŠVVaŠ SR a účastníckych príspevkov. Pre nedostatok financií Zážitkovicu pripravuje školiteľský tím na dobrovoľníckej báze bez nároku na honorár, za čo im veľmi pekne ďakujeme! : )

Najbližšia Zážitkovica

  • Zážitkovica by INEX 2024 (22.11. - 24.11.2024)

    Kedy: 22.11. 20:00 – 24.11. 2024 15:00
    Kde: Hostel Skautský dom, A. Pécha 2, Banská Štiavnica

    Workshopy:

    • program víkendovky čoskoro zverejníme 🙂

    Prosím, naplánujte si odchod zo Zážitkovice tak, aby ste stihli všetky časti programu.
    Workshopy budú prebiehať v anglickom jazyku. Nie je potrebné mať dokonalú angličtinu, stačí komunikačná úroveň. V prípade nutnosti si navzájom pomôžeme 🙂

    Ubytovanie: Ubytovanie je zabezpečené v hosteli sv. Juraja, známeho aj pod menom Skautský dom. V hosteli je prístup na Wifi a je dobre dostupný z centra Banskej Štiavnice. Účastníci budú mať k dispozícii ubytovanie v 2 miestnostiach na poschodových posteliach. V priestoroch sú na každom poschodí spoločné sprchy a WC. Viac informácií nájdete TU.

    Strava: Strava (raňajky, obedy, večere a počas dňa priebežne občerstvenie) budú zabezpečené pre všetkých účastníkov. Obedy budeme mať v reštaurácii Monarchia, raňajky a večere budú v réžii INEX Slovakia. Z dôvodu zabezpečenia stravy, prosím, uveďte do prihlášky alergie, intolerancie, diéty, ktoré musíte dodržiavať.

    Doprava: Každý účastník po vlastnom. Viac info o tom, ako sa dopraviť na miesto konania Zážitkovice budú v infosheete, ktorý zašleme prijatým účastníkom.

    Čo ti zabezpečí INEX:

    • zážitkový víkend s workshopmi, hrami, aktivitami pripravenými skúseným tímom školiteľov
    • možnosť spoznať nových ľudí, dozvedieť sa o možnostiach a profesijných prínosoch medzinárodného dobrovoľníctva
    • strava (3x do dňa, občerstvenie)
    • ubytovanie

    Čo ťa to bude stáť:

    • účastnícky príspevok 50 €
    • dopravu na miesto školenia
    • vyplniť prihlášku
  • Školiteľský tím

     

    Monika je vedúca školiteľského tímu a odpovie ti na všetky otázky o Akadémii lídrovania cez témy, dátumy, ubytovanie až po proces prihlasovania sa. Vyštudovala učiteľstvo akademických predmetov (pedagogika – výchova k občianstvu) a popri štúdiu sa začala venovať dobrovoľníctvu. Jej cesta dobrovoľníčky začala na medzinárodnom dobrovoľníckom tábore na Slovensku. Neskôr absolvovala školenia pre lídrov a 5 rokov viedla letné tábory na Slovensku. Po absolvovaní školenia pre školiteľov sa stala členkou školiteľského tímu. Od roku 2016 pracuje na INEX-e. Začala ako EDS koordinátorka a vedúca školiteľského tímu. Momentálne má na starosti Akadémiu lídrovania, medzinárodné dobrovoľnícke tábory na Slovensku a reprezentovanie INEX-u a záujmov dobrovoľníctva na pracovných stretnutiach na Slovensku a v zahraničí. Medzi jej obľúbené témy na školeniach patrí multikultúrne učenie, motivácia, riešenie konfliktov a komunikácia.

    Katka sa začala venovať dobrovoľníctvu ako animátor na detských táboroch, v roku 2016 objavila INEX a prostredníctvom neho sa zúčastnila niekoľkých projektov vo Francúzsku, Estónsku a na Slovensku. Po absolvovaní kurzu manažmentu lídrov medzinárodných dobrovoľníckych táborov sa rozhodla skúsiť aj lídrovanie a viedla projekty v Prešove a Slatinke. Od roku 2020 je v školiteľskom tíme a zameriava sa najmä na oblasť study parts a komunikácie na tábore, teórii hier a lídershipu. Vyštudovala Ekonomickú univerzitu v Bratislave, momentálne pracuje v oblasti auditu a účtovníctva.

    Peťov prvý dobrovoľnícky projekt bola mládežnícka výmena v Banskej Štiavnici v roku 2011. Od vtedy je dobrovoľníctvo jeho veľkou vášňou. Zúčastnil sa na 3 workcampoch a školenia pre školiteľov v zahraničí. V roku 2012 absolvoval školenia pre lídrov a po nich odlídroval vyše 10 workcampov a od roku 2014 je členom školiteľského tímu. Zastupoval INEX v medzinárodnej organizácii Alliance of European Voluntary Service Organisations ako člen pracovnej skupiny pre environmentálnu udržateľnosť, ktorú neskôr aj viedol. Venuje sa hlavne témam leadershipu, komunikácie, motivácie a riešeniu konfliktov. Vyštudoval geografiu na Univerzite Komenského a momentálne pracuje pre Dell ako analytik cien dátových centier.

    Zuzka sa prvýkrát zúčastnila medzinárodnej dobrovoľníckej mládežníckej výmeny v Leviciach v roku 2008. Neskôr počas vysokoškolského štúdia práva na UK v Bratislave absolvovala ako účastníčka niekoľko letných táborov v Španielsku, Taliansku a vo Filadelfii. Tam si prvýkrát vyskúšala aj lídrovanie. V lídrovaní následne pokračovala na INEXáckych táboroch na Slovensku. Zuzka pracuje v IBM, kde manazuje tim, ktorí podporuje predaj. Momentálne pôsobí ako členka školiteľského tímu. Medzi jej najobľúbenejšie témy patrí komunikácia, leadership, medzikultúrne vzťahy, riešenie konfliktov. Má rada cestovanie, športy, knihy.

    Romana vyštudovala medzinárodné vzťahy na Metropolitnej univerzite v Prahe. Momentálne pracuje pre Lenovo ako operačný manažér. Vo voľnom čase sa venuje športom (cestné bicyklovanie, tenis, beh, ski alp, joga), rada cestuje, hrá na klavíri a celkovo ju baví prekračovať svoju komfortnú zónu a posúvať svoje limity. Romanina dobrovoľnícka cesta začala v spolupráci s Radou mládeže Slovenska, kde sa podieľala ako facilitátor školení vrámci európskeho programu „The Activist Network”. Súčasťou školitelského tímu INEX-u je od roku 2024. Medzi jej obľúbené témy patrí leadership, efektívny time management a myšlienkové mapy.

    Garant akreditovaného programu

    Barbi je garantka akreditovaného vzdelávacieho programu, vyštudovala učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov (pedagogika – anglický jazyk a literatúra) a zároveň odbor sociálna pedagogika. Na INEX prišla v roku 2000. Jej prvý workcamp bol vo Francúzsku. Následne začala lídrovať tábory na Slovensku a neskôr pracovať na INEX-e ako koordinátorka Európskej Dobrovoľníckej Služby. Neskôr mala na starosti vysielanie slovenských dobrovoľníkov na zahraničné aktivity a vyskúšala si aj pozíciu vedúcej kancelárie. Potom mala na starosti medzinárodné dobrovoľnícke tábory na Slovensku a školenia lídrov na Slovensku, ako aj vedenie školiteľského tímu. Momentálne pôsobí na INEX-e ako koordinátorka projektov Európskeho Zboru Solidarity. Stretnúť ju môžete aj na Akadémii lídrovania.

mohlo by ťa zaujímať

Najčastejšie otázky

  • Prečo platím účastnícky príspevok INEX-u?

    Sme občianske združenie, a preto nepodnikáme a platené služby neposkytujeme. Príspevok nám pomáha pokryť malú časť nákladov na podujatie. Náklady na organizáciu podujatia sú tvorené ubytovaním, stravou, občerstvením, poplatkom za konferenčnú miestnosť, materiál na podujatie. Zároveň príspevok predstavuje prejav záujmu o účasť na podujatí. Školiteľský tím pripravuje školenie bez nároku na honorár.

  • Môžem ísť na Zážitkovicu s kamarátom?

    Keď chceš ísť na Zážitkovicu s inou osobou, musíš uviesť jej meno v prihláške a musíte obaja poslať prihlášku.

  • V akom jazyku prebieha Zážitkovica a aká musí byť jeho úroveň?

    Časť Zážitkovice prebieha v anglickom jazyku. Účastník musí mať úroveň jazyka na komunikačnej úrovni (A2). Jazykové testy sa nerobia.

  • Kam mám uhradiť účastnícky príspevok INEX-u?

    Účastnícky príspevok zaplatí účastník prevodom/vkladom na náš účet SK26 1100 0000 0026 6745 5125 (Tatrabanka) – účastník uvedie do účelu platby/popisu transakcie svoje priezvisko a meno a Zážitkovica, aby bola platba ľahko identifikovateľná alebo osobne v kancelárii INEX Slovakia (pozri otváracie hodiny).

  • Kedy moja prihláška nadobudne platnosť?

    Prihlášku akceptujeme po odsúhlasení podmienok účasti a prijatím účastníckeho príspevku. Pre urýchlenie vybavovania, odporúčame zaslať potvrdenie o prevode účastníckeho príspevku na e-mail inex(zavináč)inex.sk.

  • Kedy dostanem odpoveď, že som bol prijatý/á?

    O prijatí informujeme do 3 dní od prijatia účastníckeho príspevku.

  • Aké sú podmienky účasti na Zážitkovici?

    Môžeš si ich prečítať už teraz Podmienky účasti na Zážitkovici.

  • Viac

Ďakujeme za podporu