Víkendové workcampy

Víkendové dobrovoľnícke tábory alias víkendové workcampy organizujeme počas víkendov najmä na Slovensku. Obvykle začínajú v piatok podvečer a končia v nedeľu poobede.

Víkendový tábor prepája zábavu s dobrovoľníckou pomocou miestnej komunite. Tábor je určený všetkým tým, ktorí chcú „ujsť“ pred sedavým spôsobom života, od ruchu miest, vymaniť sa z každodenného stereotypu a zažiť niečo nové. Vďaka účasti na víkendovom tábore si oddýchnete, načerpáte novú energiu a sily a popri tom pomôžete tam, kde je to potrebné.

Na tábor sa môže prihlásiť každý. Mladý, starší. Ten, kto už na táboroch bol. Aj ten, kto o takýchto táboroch ešte ani nepočul. Pokojne sa k nám pridajte s kamarátmi, alebo aj sami. Na tábore stretnete veľa ľudí, s ktorými nájdete spoločnú reč a vďaka programu sa stanete súčasťou skupiny a čas vám preletí veľmi rýchlo.

Čo vďaka táboru získaš?

  • dobrý pocit z toho, že pomôžeš tam, kde je to potrebné
  • spoznáš nových ľudí
  • zažiješ zábavný víkend plný zaujímavých aktivít
  • naučíš sa niečo nové

Pre koho je víkendový tábor určený?

  • pre všetkých od 17 do 99 rokov
  • predošlá skúsenosť s dobrovoľníctvom, ani žiadne špeciálne zručnosti sa nevyžadujú

Čo ti INEX zabezpečí?

  • ubytovanie od piatku do nedele
  • stravu (3x za deň a malé občerstvenie)
  • zábavný program, ktorého súčasťou je dobrovoľnícka pomoc

Čo ťa to bude stáť?

  • jeden víkend
  • účastnícky príspevok
  • dopravu na miesto tábora a späť domov
  • vyplnenie prihlášky

Najbližšie víkendové workcampy

  • Dobrovoľnícky víkend v Slatinke (11.10. - 13.10. 2024)

    Kedy: 11.10. 18:30 – 13.10. 2024 15:00
    Kde: Slatinka, okres Zvolen
    Typ: envi
    Vek: 17 – 99
    Celkový počet účastníkov: 7
    Voľné miesta: 6

    Dobrovoľnícka pomoc: Dobrovoľníci budú počas soboty (max. 6 hodín) a nedele (max. 4 hodiny) pomáhať s kosením/čistením pasienkov od náletových drevín (na podporu biodiverzity vzácnych lúčnych spoločenstiev) a starostlivosťou o náučný chodník (údržba značenia). V prípade dažďa budú dobrovoľníci pomáhať s výrobou búdok pre vtáky a netopiere, čistením existujúcich búdok v záhrade, drobnými stavebnými prácami v budove ekocentra v Slatinke. Jednotlivé úlohy si nevyžadujú žiadne špeciálne zručnosti.

    Ubytovanie a strava: Dobrovoľníci budú ubytovaní vo vykurovanej budove bývalej školy, ktorá v súčasnosti slúži ako ekocentrum. Dobrovoľníci budú mať k dispozícii matrace a postele. K dispozícii je záhradná sprcha a suché toalety. V budove nie je prístup k tečúcej vode, pitná voda bude dovážaná. Pre dobrovoľníkov bude zabezpečená strava 3-krát do dňa, z toho minimálne jedno teplé jedlo. Strava bude prevažne vegetariánska. Na príprave stravy sa budú podieľať aj dobrovoľníci, ktorí budú rozdelení do tzv. kitchen teamov. Potraviny na prípravu stravy budú zabezpečené zo strany lokálneho partnera.

    Lokalita tábora: Slatinka je malá dedinka neďaleko Zvolena ležiaca v strednej časti Slovenska. Obec je obklopená krásnou prírodou s množstvom turistických trás a turistických možností. Dobrovoľníci môžu navštíviť Zvolen, kde nájdu hrad, historické centrum a ďalšie zaujímavé miesta.

    Ako sa dostať na tábor: Vlakom alebo autobusom do Zvolena; a potom autobusom na zastávku Slatinka, rázcestie.

    Miesto stretnutia: Autobusová stanica vo Zvolene, okolo 18:30.

    Čo je potrebné si doniesť: spacák, pracovné oblečenie, pevnú obuv, pracovné rukavice, baterku a dobrú náladu 🙂

    Účastnícky príspevok: 15 EUR

    Prihláška (deadline na prihlásenie sa na tábor je 27.9.2024): https://forms.office.com/e/Stt1kvUP1x

    Lokálny partner: Združenie Slatinka vzniklo v roku 1993 ako reakcia občanov na znovuoživenie projektu výstavby priehrady, ktorá by mala zaplaviť dedinku Slatinka a jedinečné údolie 12 km meandrujúcej rieky Slatina s výskytom biotopov národného a európskeho významu. Poslaním Združenia Slatinka je činnosť v povodí rieky Slatina zameraná najmä na ochranu životného prostredia a prírodných hodnôt, environmentálne vzdelávanie a výchova (predovšetkým detí a mladých ľudí) a zvyšovanie účasti verejnosti na rozhodovaní o projektoch a dokumentoch s vplyvom na životné prostredie. Od roku 2005 prevádzkujú vo Zvolene ekoporadňu, ktorá poskytuje rady pri riešení konkrétnych problémov životného prostredia v regióne Zvolena a nápady pre širokú verejnosť na prevenciu vzniku problémov životného prostredia. Sociálne siete: www.facebook.com/zdruzenieslatinka, www.instagram.com/slatinkaassociation

Mohlo by ťa zaujímať

Najčastejšie otázky

  • Kam mám uhradiť účastnícky príspevok INEX-u?

    Účastnícky príspevok zaplatí účastník prevodom/vkladom na náš účet SK26 1100 0000 0026 6745 5125 (Tatrabanka) – účastník uvedie do účelu platby/popisu transakcie svoje priezvisko a meno, aby bola platba ľahko identifikovateľná alebo osobne v kancelárii INEX Slovakia (pozri otváracie hodiny).

  • Kedy moja prihláška nadobudne platnosť?

    Prihlášku akceptujeme po odsúhlasení podmienok účasti a prijatím účastníckeho príspevku. Pre urýchlenie vybavovania, odporúčame zaslať potvrdenie o prevode účastníckeho príspevku na e-mail inex(zavináč)inex.sk.

  • Aké sú podmienky účasti na víkendových táboroch?

    Môžeš si ich prečítať už teraz Podmienky účasti na víkendovom tábore.

  • Kedy dostanem odpoveď, že som bol prijatý/á?

    O prijatí na víkendový tábor ťa budeme informovať do 3 dní od prijatia účastníckeho príspevku.

  • Kedy dostanem viac informácií o projekte?

    Spravidla najneskôr týždeň pred prvým dňom konania zašleme účastníkovi pokyny k účasti (infosheet), ktoré obsahujú najmä popis cesty na miesto konania, informácie o práci, či vzdelávacích aktivitách a o ubytovaní. Pokyny tiež môžu obsahovať informácie o voľnom čase a podobne.

  • Prečo platím účastnícky príspevok INEX-u?

    Sme občianske združenie, a preto nepodnikáme a platené služby neposkytujeme. Tvoj príspevok je príspevkom na činnosť INEX Slovakia a využívame ho na čiastočné financovanie našej činnosti na Slovensku. Príspevok nám pomáha pokryť malú časť nákladov na podujatie. Zároveň príspevok predstavuje prejav záujmu o účasť na podujatí.

  • Zarobím si na projekte?

    Všetky projekty a akcie organizované INEX-om Slovakia a našimi partnerskými organizáciami sú organizované v rámci filozofie dobrovoľníctva, tzn. že sa organizujú v rámci dobrovoľníckej pomoci, či už sociálnej alebo fyzickej.

    Znamená to, že účastníci si nezarobia, avšak nadobudnuté skúsenosti, znalosti, kontakty s novými ľuďmi, kultúrami, zážitky a pocit spokojnosti nad vykonanou „prácou“ je oveľa viac ako peniaze.

  • Môžem ísť na projekt s kamarátom?

    Keď sa chce dobrovoľník zúčastniť tábora s inou osobou musí uviesť jej meno v prihláške. Obaja musíte zaslať prihlášku.

  • Ako sa prihlásim?

    Aktuálne tábory a ich popis nájdeš na tejto podstránke pod popisom. Ak tu žiadny nie je, nemáme naplánovaný tábor. Sleduj nás na Facebooku a Instagrame, kde budeme o tom informovať.

  • Viac

Ďakujeme za podporu