15. januára 2024

Aj keď je každému hneď jasné že som „guiri“, vytrvalo na mňa rozprávajú po španielsky

Dobrovoľnícky projekt v škole Santa Maria de Los Angeles v Malage je pre mňa skvelou skúsenosťou od samého začiatku. S mojim kolegom dobrovoľníkom Agom s Talianska si skvele rozumieme a vďaka učiteľom a žiakom školy tam každý deň prichádzame s radosťou. Najväčšiu zásluhu má však na tom nás mentor Rafa, ktorého heslo je aby sme pracovali ale aj zabávali sa a spoznávali ľudí a kultúru. Vďaka tomu sa učíme veľa nového a každý deň je iný.

Pomáhame s medzinárodnými projektami ktoré uskutočňuje škola ako aj kultúrnemu oddeleniu ktoré organizuje aktivity pre študentov. Život v Malage je pestrý. Mesto plné pomarančovníkov má pre nás vždy nejaký program a ak aj nie, prechádzok po pláži nikdy nie je dosť.

Najväčšou výzvou je naučiť sa tancovať Flamenco. Dali sme sa na hodiny spolu s ostatými dobrovoľníčkami s Gruzínska, Belgicka a Poľska. Nemáme to v krvi ale nevzdáme to! Na pohodový životný štýl španielov som si zvykla rýchlo – siesta, tapas, fiesta!

Aj keď je každému hneď jasné že som „guiri“ (španielsky výraz pre cudzincov) vytrvalo na mňa rozprávajú po španielsky a vďaka tomu sa rýchlo učím aj keď andalúzsky dialekt dá riadne zabrať ale znie super! Túto skúsenosť odporúčam každému kto chce zažiť a spoznať niečo nové ale aj samého seba. Ja sa budem nasledujúci polrok čo je predomnou snažiť využiť na maximum!

Mária (2014)

Ďakujeme za podporu